AIX Rosé is de perfecte rosé voor het hele jaar door. Maison Saint Aix is gelegen op het 135 jaar oude 'domaine de la Grande Séouve' in het hart van AOP Coteaux d'Aix-en-Provence en richt zich op het creëren van de best mogelijke rosé ter wereld. De royale smaak van de wijn, de harmonieuze structuur en de lange afdronk maken het de perfecte rosé om het hele jaar door van te genieten.
De wijn heeft een betoverende zalmroze kleur. De neus is aromatisch en fris met knapperige tonen van rijp rood fruit in de mond. De zuurgraad egaliseert subtiel en geeft de wijn een evenwichtige, lange en schone afdronk. De rosé heeft een zeldzame frisheid en mineraliteit.
AIX Rosé is de perfecte rosé voor het hele jaar door. Maison Saint Aix is gelegen op het 135 jaar oude 'domaine de la Grande Séouve' in het hart van AOP Coteaux d'Aix-en-Provence en richt zich op het creëren van de best mogelijke rosé ter wereld. De royale smaak van de wijn, de harmonieuze structuur en de lange afdronk maken het de perfecte rosé om het hele jaar door van te genieten.
De wijn heeft een betoverende zalmroze kleur. De neus is aromatisch en fris met knapperige tonen van rijp rood fruit in de mond. De zuurgraad egaliseert subtiel en geeft de wijn een evenwichtige, lange en schone afdronk. De rosé heeft een zeldzame frisheid en mineraliteit.
Deze Californische Chardonnay heeft 100% malolactische gisting gehad en zorgt voor tonen van boter en versterkt de body en complexiteit van de wijn. Boterachtig en rijk, maar niet al te zwaar. Geen hoge zuren , noch overdreven tannine, een mooie smaakvolle eenvoudige Chardonnay. Heerlijk bij varkensvlees, geroosterde kip en gegrilde zalm.
Robert Mondavi richtte in het jaar 1966 zijn wijnmakerij op om in Napa Valley-wijnen te maken die zouden staan rijtje van de werelds beste wijnen. Hij koos To Kalon Vineyard in het hartje van de Napa Valley als thuisbasis voor zijn wijnmakerij.
Deze wijngaard, gelegen in Oakville, Californië, staat bekend om het produceren van enkele van de beste Cabernet Sauvignon-wijnen ter wereld, evenals voor zijn Sauvignon Blanc-druiven, waarvan Robert Mondavi zijn kenmerkende wijn, Fumé Blanc, heeft gemaakt.
De Alberto Verdejo Barrica is een super mooie houtgerijpte Verdejo. De Verdejo druiven welke uit het Rueda gebied komen zijn op op eiken vaten vergist. Gedurende 7 maanden hebben de druiven op zijn lie gerijpt in nieuwe eiken vaten. Dit geeft de wijn veel volume en rondeur mee welke naast het rijpe fruit een mooie balans aan de wijn geeft.
De Alberto Verdejo Barrica is heerlijk om zo van te genieten maar past ook goed bij rijke gerechten zoals gegrilde vis of gerijpte halfharde kazen.
Château La Coustarelle in Prayssac is al sinds 1870 in de familie. Het dorpje ligt enkele kilometers ten westen van het toeristische Cahors. Michel en Nadine Cassot, terzijde gestaan door hun dochter Caroline maken de "Cuvée Prestige Château Coustarelle" van de traditionele druiven van de streek. De tannatdruif geeft de wijn veel tannine (vandaar ook de naam), de cot noir geeft veel fruit en een soepele structuur. Cassot beschikt over 30 hectare wijngaarden, waarvan de wijnstokken een leeftijd hebben van gemiddeld 30 jaar. De bodem bevat naast leisteen ook leem en kalk.
Pure, complexe wijnen uit de noordelijke Rhône. Smaakvol en verfrissend. Pure syrah met donker fruit, frisse zuren en mediterrane kruiden. Sappig en puur, lichtvoetig en elegant, deze syrah heeft zo’n glad en fris frame dat hij van meet af aan goed drinkt. Het is afkomstig van wijnstokken in de buurt van Ampuis, hoger aangeplant, net boven de Côte Rôtie-appellatie. Het barst van fruit, hoge energie en vreugdevol in zijn expressie.
Duidelijk een Barossa Valley shiraz. Dieprood van kleur. Naast duidelijk rijpe bessen, peper en vanille zijn er veel complexe tonen van bacon, gekarameliseerde vijgen en kruiden. Mooie balans, met frisse zuren met veel kracht en lange afdronk.
De druiven voor deze shiraz komen van de St. Kitts en Milton Park wijngaard in Australië. Vergist gedurende 7 dagen in gesloten roestvrijstalen bakken op een max. temp. van 22 tot 25°C. Twee keer per dag wordt het sap over de schillen gepompt. Dit gebeurt met zuurstof contact, om maximale extractie te krijgen van fruit, tannine en kleur. Gelagerd in Amerikaanse hogsheads (40% nieuw, okshoofd in het Nederlands, oude maat vat van ongeveer 238,5 l.) gedurende 14 maanden.
Gessami betekent jasmijn. Dit cavahuis oogst zijn druiven net vooraleer ze volledig rijp zijn, dit omdat oxidatie van de druif of het sap het grootste gevaar. Dit resulteert in een laag alcoholische wijn binnen hun gamma stille wijnen.
De Gessami is een aromatische droge witte wijn die bestaat uit abrikozen, bloemen en mineralen.De Gramona Gessamí is een witte wijn gemaakt van 40% Muscat de Frontignan, 40% Sauvignon Blanc, 15% Gewurztraminer en 5% Muscat de Alexandria. De wijn is laag in alcohol en is zeer aromatische en toch droog met kruidige muskusachtige noten van jasmijn, lychee, kamperfoelie en peer. Dit is een ideale begeleider van Aziatische (pittig)gerechten.